Bulimia Nervoza, hastaların yemek yerken kontrol kaybı yaşaması ve kendilerini durduramaması hastalığıdır. Hastalar kilo almamak için kendilerini kusturmaya meyilli olurlar. Hastaların bir çoğunda aç kalma denemeleri ve çok ağır egzersizler yapma eylemleri görülür. Tüm bu durumların 3 ay boyunca haftada en az 1 kez yaşanıyor olması, tanı koymak için yeterlidir. Hastaların vücut ağırlıklarından ve şekillerinden aşırı derece rahatsız olduğu gözlemlenir.
Anoreksiya hastalığından farklı olarak, bulimiya nervoza hastalarının vücutları normal seviyelerde veya olması gerekenden üst seviyelerde olabilmektedir. Anoreksiya hastaları çok düzensiz yemek yerler ve vücut ağırlıkları çok düşük olur.
Tıkınırcasına yeme bozukluğu yaşayan hastalar, atak sırasında genellikle daha önce kafalarında planladıkları yüksek kalorili yiyecekleri tüketirler. Gerçekleşen yemek yeme atağını takiben bir pişmanlık ve suçluluk duygusu oluşur. Hastalar böyle ataklardan sonra kendilerini eleştirmeye başlarlar ve kendilerine zarar verebilecek davranışlar sergilemeye başlarlar. Örneğin kendini kusturmaya çalışabilirler ya da çok ağır bir egzersiz programı uygulayabilirler.
Tıkınırcasına yemek yeme atakları genellikle olumsuz bir duygunun gelişmesiyle birlikte kendisini gösterir. Hastalar neşesiz olduklarında ya da kederlendikleri anlarda atak geçirebilirler. Stres, kilodan memnun olmama ve vücut şeklini beğenmeme gibi sebepleri de bulunmaktadır. Hastalarda, kendini beğenememe, pişman olma ve kendi kendisini suçlama gibi davranışlarla karşılaşılabilir.